Hvis du har interessen og gerne vil have forståelse for teknik, marketing, innovation og forretningsudvikling, så er BDE-uddannelsen måske noget for dig. På BDE-uddannelsen lærer du at udvikle koncepter, og du får forståelse for hele processen fra udvikling af produkter til markedsføringen af dem. Desuden har du mulighed for at arbejde med opstart af egen virksomhed eller at blive omdrejningspunkt for innovation og udvikling i eksisterende virksomheder. Så hvis du har de ambitioner, har du sikkert en lille BDE’er i maven. Herudover skal du have lyst til at tage ansvar for egen læring og være indstillet på at prøve nye undervisningsformer. Kort sagt skal du turde udfordre dig selv både personligt, socialt og fagligt.

Kombination af teoretisk og personlig udvikling
BDE-uddannelsen sigter målrettet mod at udvikle dine evner til at arbejde sammen med andre mennesker og kombinere teknologisk overblik, købmandskab og design på samme tid. Du kommer også til at arbejde med områder som kommunikation, motivation og personlig udvikling, eftersom de rette personlige egenskaber er afgørende for din evne til at skabe innovativ udvikling. Du bliver hjulpet med at fungere optimalt i team, og din personlige udvikling bliver fulgt via dialoger og samtaler.

Anderledes undervisningsformer
På BDE-uddannelsen bliver projekt- og problemorienteret undervisning kombineret med klasseundervisning og øvelser i teams. Der bliver lagt stor vægt på varierende undervisningsformer, f.eks. rollespil, fysiske eksperimenter, studenteroplæg, gæsteundervisere fra industrien og inddragelse af it. Fra dag et får du lov til at prøve kræfter med konkrete problemstillinger i eksisterende virksomheder. Det flytter fokus fra teori og lærebøger til implementering af praktiske løsninger og skabelse af forretning, altså anvendelse af teorierne.

Unikt miljø for iværksættere
Har du ambitioner om at starte egen virksomhed, kan du vælge at bruge tre semestre i AU Hernings Business Factory, der fungerer som en rugekasse for iværksættere. Her får du adgang til et unikt miljø for personer, der vil være selvstændige. Læs mere på Business Factory.

På BDE er du i fokus

På BDE sigter vi målrettet mod at udvikle dine evner til at arbejde med andre mennesker og kombinere teknologisk overblik, købmandskab og design på samme tid.

Efter første år med fokus på afsætning og kreativ produktudvikling skal du vælge mellem to retninger, som du følger på tredje og fjerde semester. Henholdsvis en mekanisk/teknologisk retning eller en retning med fokus på digitale teknologier - herunder web- og mobilteknologi. Fra femte semester følger alle igen samme forløb.

BDE-studiet tager udgangspunkt i følgende værdier:

  • Kreativitet
  • Lederskab
  • Ansvarlighed
  • Netværk
  • Iværksætteri

Du kommer også til at arbejde med områder som samarbejde, kommunikation og motivation. Desuden fokuserer vi på din personlige udvikling, for de rette personlige egenskaber er afgørende for din evne til at skabe innovativ udvikling. Derfor coacher vi dig gennem hele din uddannelse. Der er erhvervspsykologer og coach tilknyttet uddannelsen, og vi hjælper dig med at fungere optimalt i teams, og vi følger din personlige udvikling via dialoger og samtaler gennem hele studiet.

Opgaver fra erhvervslivet i alle semestre

Undervisningen er hovedsageligt baseret på projektarbejde i teams. Her får du trænet dine personlige kompetencer, og fra første dag får du lov at prøve kræfter med konkrete problemstillinger i eksisterende virksomheder. Det forstærker fokus på teori og lærebøger sammenholdt med praktiske løsninger og skabelse af forretning. På den måde står du med reel erhvervserfaring som dimittend, fordi du gennem hele uddannelsen har løst konkrete problemer i tæt samarbejde med virksomheder.

Danmarks bedste miljø for iværksættere

BDE er Danmarks førende iværksætteruddannelse. Har du ambitioner om at starte egen virksomhed, kan du vælge at bruge tre semestre i AU Hernings Business Factory. Her får du adgang til et unikt miljø for personer med ambitioner om at blive iværksættere. Du kan læse mere om dine muligheder på Business Factory"s hjemmeside.

Video om BDE

Rundtur på Aarhus BSS

Tidligere studerende

Se hvad tidligere studerende har at sige om uddannelsen

Mød de studerende 

Hør om deres hverdag på BDE

Vil du vide mere?

Nyttige links

Aarhus BSS

UddannelsesGuiden

Spørg vores studievejleder

Kontakt