32017maj
PER PINNERUP –  Senior projektleder hos kaastrup|andersen

Per Pinnerup Vejen fra Struer til Herning

Per Pinnerup er 31 og bor i Kolding med sin kæreste. Han er opvokset i Struer og hørte første gang om BDE gennem en tidligere HTXer, som lige var startet på BDE, nemlig Emil Hauch Jensen.

For Per var det mindre vigtigt, hvad man kunne blive til med studiet – det der fangede ham, var måden tingene blev gjort på: ”Det med at man skulle lære så mange forskellige ting og de her loop-projekter, hvor man fik prøvet det hele af og arbejdede gennemgående med det igennem hele semesteret – Det var det, jeg ville!”.

Klassekvotienten var dengang på 35, så man var ikke sikker på at komme ind. Erhvervserfaringer var en fordel. Trods han kom lige fra gymnasiet, så tog han chancen og søgte ind. ”Det var det eneste uddannelse, jeg ville – og hvis de ikke mente, jeg var klar, ja, så måtte jeg jo bare bruge et år på at få erhvervserfaring og så søge ind igen”

Han kom til optagelsessamtale hos lektorerne Hans Møller og Hans Henrik. En oplevelse Per husker som ”meget interessant”, og da han kom ud af lokalet 2 timer senere, var han mildest talt rundforvirret. De spurgte i øst og vest, men han blev udvalgt og startede som den yngste på BDE årgang 04.

En studietid fyldt med gode minder

per-pinnerup-rejse

Et projekt på 6. semester førte Per Pinnerup og hans projektgruppe til bl.a. London og San Fransisco. På billedet fra venstre er det: Anders P. Jørgensen, Mick Hansen, Mette Lerche Sørensen, Patrice Donatien, Per Pinnerup, Jesper Kalhave

”Når man så starter som 18-årig, uden sabbatår i en klasse hvor den ældste var 29, og hvor flertallet havde flere år på arbejdsmarkedet bag dem, så var det en øjenåbner for de synergier, forskellige ståsteder i livet kan give til samarbejdet. ”

Der var fuld fart på fra starten af med både RUS-tur og BDE-tur for de nye studerende. De nye studerende blev bedt om at indrette deres nye stamlokale. 35 mennesker skulle så blive enige om, hvordan 30.000 kr. skulle bruges. Der blev installeret alt fra kaffemaskiner og køleskabe, til skillevægge så man kunne lave grupperum i lokalet. De overtog en gammel telefonboks, som både fungerede som udsmykning, og var praktisk når der skulle ringes ud af huset.

”Det var klart et stort misundelsesgrundlag for de andre studieretninger – vi følte os lidt specielle – vi var jo også den lidt eksperimenterende nye studieretning”. Per fortsætter med et smil: ”Vi havde det bare fedt, og det havde vi bare hele vejen igennem”.

Hvert semester bød på helt nye fag og endnu større udfordringer. Underviserne var generelt kompetente og passionerede. Der var bl.a. en afsætningslærer, der delte pensum op i ”slipsekapitler”, og dem der ikke var det. Når en lektion tog udgangspunkt i et slipsekapitel, så tog underviseren selv slips på, og så forventede han også, at eleverne havde læst grundigt op på det.

LOOP-projekter man husker

I hukommelsen er det hans 6. semester loop-projekt der står klarest. Opdragsgiver var en engelsk virksomhed, der genbrugte printerpatroner.  De skulle bruge en strategi for markedspenetration på det amerikanske marked.

Dette medførte ’naturligvis’, at gruppen fik betalt rejserne til hovedkontoret i London og en 10-dages tur til San Francisco for at lave en markedsanalyse. Gruppen kunne derefter overraske opdragsgiver med, at der allerede var lignende koncepter i USA, samt nogle forslag til en strategi. BDE er nemlig ikke bare skrivebordsprojekter.

Kandidaterne kom til Herning og turen til Hawaii

Som den første årgang, havde Per mulighed for, efter tre år på diplomingeniøren, at skifte over til kandidaten. Per valgte kandidaten og derigennem mentorvirksomhed Primo Danmark i Tistrup, der ekstruderer plast. Per blev sat på nogle automationsprojekter og skulle pludseligt fordybe sig i vision- og robotteknologi.

På 9. semester trængte Per til luftforandring. Han tog til Hawaii et semester og læste Change Management: ”Det var ikke der, hvor niveauet var allerhøjest, men det var et godt alternativ til orlov eller at brande ud – Det var rart at opleve, at der også var en verden udenfor. Det gav klart noget på den personlige udvikling..

Finanskrisen og det første job

Per blev i 2009, som den første nogensinde, færdig på kandidaten.  Igennem hele studietiden havde det heddet sig, at BDEer kunne vade direkte ind hos Siemens eller Vestas, men nu var der finanskrise.

”Fint, så kan de der har brug for et job, få det” tænkte Per. Han solgte bilen og købte en rygsæk for derefter at rejse næsten et år rundt i Sydamerika. Det var en øjenåbner for, hvor forskelligt folk kan tænke og agere. ”Det var den fedeste tur, jeg kunne forestille mig”.

Rundrejse bolivia Per Pinnerup

Per Pinnerup på rundrejse i Sydamerika, billedet er fra Salar de Uyuni, Bolivia

Hjemvendt arbejdede han halvandet år som koordinator i LM Wind Power’ Product Engineering-afdeling i Kolding. Her arbejdede han med specialister. Der var fedt at opleve behovet for en generalist iblandt specialisterne, som kunne få folk til forstå hinanden på tværs, når der skulle kommunikeres produktændringer igennem organisationen.

Projektleder hos kaastrup|andersen

En anden BDEer havde skrevet et opslag på LinkedIn om, at de manglede folk hos kaastrup|andersen, som har gjort en forretning ud af at udbyde projektledere til andre virksomheders projekter. Nu har Per Pinnerup været hos kaastrup|andersen i 5 år, men dette dækker også over, at han har været hos både LEGO, Grundfos og nu Velux som ekstern projektleder.

”Jeg synes det er sindssygt fedt at få lov til at arbejde med så mange forskellige ting – Hvis jeg sidder med det samme for længe, så bliver det for kedeligt og for ensformigt”.

Var han ikke konsulent, så havde CVet set farligt ud, som han siger. Nu har han erfaringer fra mange forskellige industrier og organisationer. Per mener, at det er den slags, der drager BDEere, hvilket nok også er årsagen til, at Kaastrup Andersen har en hel del BDEere ansat. ”Vi kommer jo tit ind og skal overtage et projekt – og det er jo sjældent de giver os de projekter, der bare kører!” – og det gør ikke noget, for Per nyder udfordringen. Hos LEGO skulle han udvide produktionskapaciteten. Hos Grundfos var projektet internationalt, da der skulle laves en helt ny produktionslinje i Serbien.  For tiden er Per Pinnerup jævnligt i Kina med hans projekt for VELUX. Per har altid haft tanken om en dag at starte noget selv, men for nu er planen at blive hos kaastrup|andersen og få flere erfaringer.