72015apr
BDE’er i innovationens frontlinje

Arbejdsselfie skudt at Mikkel Steen på den første dag i Thinkubator


Af Torben Godskesen BDE14

Projektet Thinkubator er det der hiver BDE’er helt med frem i den forreste række, det er stablet på benene af folkene bag Startup Buzz og DARE2. Disse har ligeledes skabt Dare2Mansion i København. Stedet hvor de ti virksomheder som slap igennem nåleøjet til Thinkubator skal igennem et 10 ugers accelerator program.

Thinkubator projektet løber af stablen fra den 7. april til den 19. Juni, her vil deltageren have adgang til verdensklasse undervisere, coaches og mentors fra blandt andet Singularity University, DTU Compute & Space samt andre, ligeledes vil der være adgang og sparring med topledelsen fra Saxo.com og Call me. Der kan læses meget mere om projektet på http://thinkubator.dk/

BDE.DK har mødt Mikkel Steen (red. BDE 12’) en af grundlæggerne til artboost og derved deltager i Thinkubator til en snak om muligheder og forventninger, samt de problemstillinger ved at flytte hele sin uddannelse til København i 10 uger og lægge fuld fokus på virksomheden.

Det at de er studerende har da derfor fra starten af været en stor åbenhed omkring for når man gerne vil gøre det godt i skolen er det nødvendigt at følge undervisningen. Derfor har der løbende været en dialog med Thinkubator og universitet omkring det at skulle tage til København i 10 uger, de er kommet frem til at der dedikeres tid i hver uge, hvor de vil fokusere på skolen, ligeledes er det også deres plan at komme tilbage til Herning i løbet af de 10 uger blandt andet for at følge op på skolearbejdet.

”Der sker jo altid et eller andet specielt, når man mødes med så mange dygtige mennesker”

Forventningerne til Thinkubator er store, det drejer sig hovedsagligt om at få et miljø skifte, der er meget gavnligt for iværksætteriet, til dagligt har artboost hovedsæde i Eliten (red. Business Factory i Innovatoriumet), hvor at der i de nye omgivelser vil komme meget fokus på det kreative miljø og fokuseringen på iværksætteriet, derudover håbes der på at det kan give en stor personlig udvikling og selvfølgelig en virksomhedsudvikling. (Dare2mansion’s omgivelser kan ses her: http://dare2mansion.com/)

”Vi vil rigtig gerne artboost”

Muligheder ved Thinkubator åbner op for mange muligheder. Det at blive udvalgt er med til at give en forhåndsgodkendelse af virksomheden og derved en højere credibilitet, det er ligeledes en stor mulighed for at udstille virksomheden på en anden platform overfor investorer. Men det vigtigst har næsten været den proces som hele ansøgningsforløber har sat gang i, hvor de har fundet ud af om artboost er den virksomhed som de brænder for og gerne vil. Hvilket det er og derved har skabt en masse nye tanker omkring hvordan artboost hænger sammen og fungere.

BDE.DK vil selvfølgelig følge op på historien omkring artboost og Thinkubator.

Nu var artboost ikke de eneste BDE’er der deltager i Thinkubator, Christian Erfurt (red. BDE 11) der er en del af teamet bag Be My Eyes appen, fik også en billet til Thinkubator, Dette kan der ses meget mere om i denne video