92020sep
44 Nye BDE-studerende er klar til studielivet!

Af Elisabeth Katballe BDE ’19

Den 24. august 2020 var en forventningsfuld dag for nye studerende, undervisere samt tutorer, der alle stod klar fra morgenen af til at begynde et nyt kapitel i en forunderlig verden. Ella Bulman-May udtaler om introugen: ”Introugen føltes som at være blommen i et æg på vej ned i ELIA.”

Det var med sommerfugle i maven, at introugen startede i uge 35. Op mod ugen havde der været stor tvivl om hvorvidt det nu var en mulighed med denne uge grundet corona dog oprandt dagen og de seks tutorer; Michelle Erikstrup, Jacob Laursen, Sebastian Jensen, Jonas Lindbjerg, Juliane Rask Maack og undertegnede stod klar med kaffe og store smil, da den nye klasse mødte talstærkt op.

Tutor Michelle Erikstrup udtaler:
“Det store engagement og den gode energi som de nye BDE-studerende viste, gjorde hele introugen til en sand fornøjelse. Alle bidrog til at skabe gode rammer for samarbejdet omkring idéudviklingen. Takket være det fantastiske fællesskab på tværs af årgangene på studiet, glæder jeg mig til at se endnu mere til de nye BDE’ere.”

Dette kom også til udtryk under BDE IDEA CUP, som er en innovations konkurrence, der kører over 4 dage i introugen. Disse dage inkluderede idégenerering, pitching, gruppearbejde samt en finale med præsentationer af otte idéer udvalgt af et stærkt dommerpanel, bestående af undervisere fra BDE-uddannelsen.

I løbet af ugen var universitet heldige at få besøg af forskellige oplægsholdere, herunder Søren Vedstesen (BDE’15), ”Pitching-kongen” som overleverede den spændende nyhed at de studerende onsdag morgen skulle pitche deres egen idé og efterfølgende skulle de bedste idéer arbejdes videre med, udvalgt af et dommerpanel, hvilket førte til et brag af en finale torsdag eftermiddag.

Her stod værterne Simond Huang og Clara Komischke-Konnerup klar til at føre os igennem en fest af en eftermiddag. Deltagerne konkurrerede om præmierne ”Den bedste præsentation”, ”Det bedste samarbejde” og ”Den bedste idé”. Præmien omhandlende bedste samarbejde blev bedømt at tutorerne, på baggrund af forskellige samarbejdsøvelser i løbet af ugen. De to andre kategorier, havde det benhårde dommerpanel; Marcus Tor Sommerbirk, Søren Marinus Sørensen, Jeanette Ejsing Møberg, Jan Kvist Martinsen og Mathias Blæsbjerg.

Dommer Mathias Blæsbjerg udtaler:
”Mit indtryk af årets BDE IDEA cup, er at det er nogle super innovative og dygtige BDE’er der starter på 2020 holdet. Jeg bliver også nød til at rose den kultur, eller vibe der er i sådan en BDE-klasse efter en uge. Det med at man som tutor, kan få gejlet en flok mennesker man ikke kendte for 5 dage siden op til dans og sang er for vildt. På trods af Covid-19 har de nye studerende har klart BDE-ånden, og jeg er sikker på at de nok skal finde sig godt til rette på studiet.”

Efter en hård konkurrence og intens uge, var det på tide at kåre vinderne af BDE IDEA CUP 2020!

Vinderne blev:
Bedste Samarbejde: Frida, Benjamin, Daniel, Frederik, Hong Sar, Philip.
Bedste Præsentation: Alex, Benjamin, Heidi, Mogens, Charlotte og Simon
Bedste Idé: Kevin, Mahmoud, Tobias, Rishanthan og Thomas

Udover det faglige indhold i ugen, var der dog også plads til både LockedEvent med IDA, musikquiz samt jeopardy-night. Frederik Jensen Orbesen udtaler:
”Introugen har været en kæmpe oplevelse, der på trods af corona restriktioner har fungeret super godt! Det var forfriskende, at der ikke var alkohol indblandet. Jeg tror at det har givet hele årgangen et bedre sammenhold og bedre resultater til IDEA-cup, fordi vi alle har været oplagte til alle arrangementerne.”

Introugen må altså sige sig at have været en succes og BDE-20 bliver altså endnu en super spændende årgang at følge med i!